Disclaimer

Het gebruik van deze site is onderworpen aan de hierna opgenomen algemene voorwaarden / privacy statement. U wordt geacht hiervan kennis te hebben genomen. De inhoud van de site (hyperlinks inbegrepen) kan steeds zonder aankondiging of kennisgeving aangepast, gewijzigd, aangevuld of verwijderd worden.

Verwerking en beveiliging van persoonsgegevens
Wanneer u een boeking maakt om in één van onze huizen te verblijven, hebben wij bepaalde gegevens van u nodig. Ook in andere gevallen, zoals bij informatieaanvragen, de administratie omtrent bijvoorbeeld prijsvragen en het bezoeken van onze websites, verwerken wij gegevens. Ingeval van een boeking worden gegevens van u gedeeld met de eigenaar van het huis waar u zult verblijven.

Hieronder staat meer uitgebreid beschreven welke gegevens wij kunnen verwerken en wat wij daar mee doen:

Wat willen wij van u weten?

Voor- achternaam en geslacht
Om u persoonlijk te kunnen aanspreken, gebruiken we graag uw persoonlijke gegevens. Deze zijn vanzelfsprekend ook nodig om uw boeking te kunnen registreren en de gegevens op te nemen in het nachtregister.

Adres en woonplaats
De meeste boekingsgegevens sturen wij u per e-mail op. In sommige gevallen sturen wij informatie naar uw (t)huisadres toe.

Telefoonnummer
Het kan zijn dat wij contact met u op moeten nemen over uw boeking. Wij bellen nog even als er vragen zijn, en kunnen u bijvoorbeeld een sms sturen als uw bungalow eerder beschikbaar is. Soms bellen we voor aankomst of na afloop om te vragen of alles duidelijk is en of alles naar wens is geweest.

Geboortedata
Degene die een accommodatie boekt moet minimaal 18 jaar zijn. Bovendien kan toeristenbelasting afhankelijk zijn van de leeftijd van de personen die in de accommodatie verblijven. Daarom hebben wij geboortedata nodig.

IP-adres
Op internet kijken we mogelijk naar uw IP-adres. Wij onthouden uw voorkeuren en kunnen zo een passend advies geven.

E-mailadres
U krijgt een e-mail over uw reservering, factuur en boekingen die u hebt gemaakt. Nieuwsbrieven ontvangt u ook per e-mail. Ontvangt u liever geen nieuwsbrieven en aanbiedingen meer dan kunt u zich gemakkelijk uitschrijven via de link in de nieuwsbrief.

Verder gebruiken wij uw gegevens voor het volgende: 

Gastenservice
U kunt met ons bellen, mailen en ons via social media benaderen. Om te zorgen dat uw verhaal twee keer hoeft te verhaal, slaan wij gegevens op. Om onze service elke dag een beetje beter maken, analyseren wij alle contactmomenten.

Eigenaren en partners
Uw gegevens worden doorgegeven aan de eigenaren van het huis waar u verblijft en aan organisaties die activiteiten verrichten in verband met uw boeking. Dit betreft bijvoorbeeld het schoonmaakbedrijf waarmee wij samenwerken en het reserveringssysteem die wij gebruiken om onze diensten te verlenen.

Nieuwsbrieven
U kunt nieuwsbrieven en andere aanbiedingen van ons ontvangen. Ontvangt u liever geen nieuwsbrieven en aanbiedingen meer dan kan kunt u zich steeds uitschrijven via de link in de nieuwsbrief of door een email te sturen.

Reviews en gastenquête
U kunt andere gasten helpen met uw review. Door ervaringen te delen, geeft u anderen een nóg beter beeld van onze huizen. De antwoorden die u geeft in onze gast enquête worden door ons bekeken om onze dienstverlening verder te verbeteren. In dat kader kunnen we uw antwoorden en gegevens ook delen met onze parken en partners, zoals schoonmaakdienstverleners. Er kan ook contact met u worden gezocht naar aanleiding van een ingevulde enquête, bijvoorbeeld om aanvullende vragen te stellen of om u te bedanken voor uw feedback.

Nachtregister
De gegevens van u en uw reisgezelschap worden verwerkt ten behoeve van de betreffende gemeente, onder meer voor het geval van calamiteiten. De gegevens kunnen in onze systemen worden verwerkt.

Vordering gegevens
Soms gebruiken we gastgegevens om fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan. Onder omstandigheden zijn we gehouden om persoonsgegevens door te geven aan relevante instanties. In verband met (internationale) sanctiewetgeving kan het onder omstandigheden ook voorkomen dat wij uw gegevens delen met bijvoorbeeld financiële instellingen.

Contact, inzage, wijzigen of verwijderen gegevens en klachten
Op verzoek zullen wij u aangeven of wij persoonsgegevens van u verwerken. Verder kunt u deze gegevens onder omstandigheden opvragen, verbeteren, aanvullen, verwijderen of afschermen, bijvoorbeeld als deze feitelijk onjuist zijn. Dit kan tot gevolg hebben dat u geen gebruik meer kan maken van (een deel van) onze diensten.

Via de link klantenservice op onze website kunt u contact met ons opnemen.
Mocht u een klacht hebben ten aanzien van de verwerking van uw persoonsgegevens dan kunt u zich ook richten tot de relevante overheidsautoriteit (Autoriteit Persoonsgegevens).

Bewaartermijnen
We zullen uw persoonsgegevens bewaren zo lang dat redelijkerwijs nodig is voor de doeleinden zoals beschreven in dit document. Op basis van onder meer wetgeving kan het echter nodig zijn dat wij gegevens langer bewaren.

Grondslagen
Op basis van wetgeving moeten wij aangeven welke zogenaamde grondslagen gebruikt worden bij de verwerking van uw persoonsgegevens. Daarbij wordt hoofdzakelijk gekeken naar de verwerking van gegevens op basis van 1) een overeenkomst, 2) in verband met een gerechtvaardigd belang van Ameland Verhuurt, 3) een gegeven toestemming en 4) in verband met een wettelijke plicht.

Uw gegevens gebruiken wij hoofdzakelijk in verband met uw boeking en dus op basis van een overeenkomst met u. Uw boeking wordt geregistreerd en wij doen er verder alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Aanvullende contactmomenten, zoals reviews, marketingactiviteiten en het registreren en analyseren van uw handelingen geschiedt in verband met een gerechtvaardigd belang van Ameland Verhuurt. U kunt zich ook zelf inschrijven voor een nieuwsbrief. In dat geval geeft u ons toestemming om uw gegevens hiervoor te gebruiken. Verder zijn wij wettelijk verplicht om uw gegevens op te nemen in het nachtregister.

Beveiliging gegevens
Wij en sub-verwerkers (waaronder de leverancier van onze reserveringssoftware) maken voor de beveiliging van door ons verwerkte persoonsgegevens gebruik van uitgebreide veiligheidsprotocollen, onder meer om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot deze gegevens.

Cookie-beleid
Ameland Verhuurt maakt gebruik van cookies (en andere technieken, gezamenlijk steeds cookies genoemd) om websites te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in.

Een cookie is een klein tekstbestandje dat bij uw bezoek aan een website op uw computer of andere apparatuur wordt geplaatst. Door het plaatsen van deze cookies kunnen wij u direct en in de toekomst beter van dienst zijn. Zowel Ameland Verhuurt als andere partijen waarmee wij samenwerken (zoals Google) kunnen cookies plaatsen op uw computer en andere apparaten. Ameland Verhuurt onderscheidt verschillende soorten cookies:

Functionele cookies worden gebruikt om het gebruikersgemak te bevorderen zodat u bijvoorbeeld niet steeds opnieuw een zelfde selectie hoeft te maken of in te loggen als u dat al eerder heeft gedaan.

Monitoring/Analytics cookies worden met name namens andere partijen geplaatst zoals Google Analytics. Hiermee kan Ameland Verhuurt het (be)zoekgedrag in kaart brengen en haar dienstverlening hier op aanpassen zodat we u als (potentiele) gast nog beter van dienst kunnen zijn.

Marketing of targeting cookies worden geplaatst om uw interesses te bewaren zodat op en buiten de Ameland Verhuurt websites aanbiedingen gedaan worden die in het verlengde liggen van uw wensen/interesses. Tevens kan Ameland Verhuurt automatisch aanbiedingen niet meer laten zien als u er al gebruik van heeft gemaakt of als u ze al enkele keren heeft gezien. Zonder deze cookies bestaat de kans dat u vaker irrelevante advertenties van ons te zien krijgt. Graag merken wij op dat u ook zonder cookies advertenties van Ameland Verhuurt tegen kunt komen.

Welke derde partijen plaatsen Cookies via de websites van Ameland Verhuurt?
Ameland Verhuurt werkt samen met derden partijen op het gebied van social media, bezoekers statistieken en advertenties die ook cookies plaatsen. Voor meer informatie over de wijze waarop deze partijen omgaan met cookies dient u hun privacy voorwaarden te lezen, zoals bijvoorbeeld voor Google Analytics.

Heeft u belang bij het plaatsen van cookies?
Door cookies kunnen wij surfgedrag analyseren en hierdoor aanbiedingen doen die voor u relevant zijn. U krijgt bijvoorbeeld niet elke keer dezelfde aanbieding te zien, die niet bij uw wensen aansluit. We zijn continue bezig onze online service te verbeteren dankzij gegevens die we ontlenen aan trends en gedrag op onze websites.

Kunt u cookies verwijderen?
U kunt altijd de cookies op uw apparaat verwijderen via uw browser. U kunt ook zelf bepalen of u cookies wilt accepteren. In de meeste webbrowsers worden cookies automatisch geaccepteerd. U kunt uw browser zo instellen dat cookies worden geweigerd. Graag wijzen wij u er op dat het uitzetten van cookies uw gebruik van onze website (en andere websites) kan beperken. U kunt het gebruik van Google-cookies uitschakelen door naar de Google-afmeldingspagina voor advertenties te gaan.

Hoe ver reikt de verantwoordelijkheid van Ameland Verhuurt?
De website kan hyperlinks bevatten waarmee je de site verlaat en op websites van derde partijen terecht komt. Ameland Verhuurt heeft geen zeggenschap over de website van derden waarnaar wordt gelinkt. Het kan dus zo zijn dat op het gebruik van deze websites van derden een andere privacy policy van toepassing is. Onze Privacy Statement heeft alleen betrekking op persoonsgegevens die via de website van Ameland Verhuurt zijn verkregen. Ameland Verhuurt accepteert geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor (de werking en/of inhoud van) websites van derden.

Wie is Ameland Verhuurt?
Ameland Verhuurt is een onderneming die online diensten aanbiedt ter bemiddeling in verhuur van recreatiewoningen van particuliere eigenaren. Ameland Verhuurt is gevestigd te (9161EJ) Ballum aan de Hollumerweg 1 en staat ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 58554505.

Wijzigingen
Ameland Verhuurt behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de privacy statement. Check daarom regelmatig onze privacy statement voor een update.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste acties: